30 de juliol 2011

ACTIVITATS PER AL PRIMER DIA D'ESCOLA....

Puff! Portava molt de temps desconnectada.
Aquesta nova entrada al bloc vull que sigui especial, especial perquè la aneu a elaborar vosaltres. Cal la vostra col.laboració. Aneu a ser en escriptors i escriptores del Racó de l'Infant. 
Us conte, aquesta entrada la vull dedicar al primer dia d'escola. Pense que és un dia molt especial per als nostres alumnes; ja que és la primera presa de contacte amb qui serà la seva mestra o el seu mestre durant 10 mesos. Aquesta idea surt, ja que porte alguns dies pensant que faré jo en el cas que al setembre puga triar una tutoria i tindre que programar una activitat motivadora per als meus nous alumnes. M'agradaria que entre totes i tots ferem un recull de propostes per a aquest primer dia del curs. Què un sembla la idea??

Quan les aneu enviant les anire penjant al bloc, i apareixereu com a Col·laboradors del Racó...

Què heu de fer??
  1. Escriviu la vostra proposta i classifiqueu-la per al nivell que va dirigida. Així si algu necessita alguna idea ho tindra més fàcil per a buscar-la.
  2. Envieu les vostres propostes a: elracodelinfant0.6@gmail.com
  3. El més ràpid posible la publicaré.
MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ I AJUDA.

13 de juliol 2011

PREMIS BLOCS CATALUNYA 2011

Ja s'ha obert el període de votació per als premis Blocs Catalunya 2011.
El Racó de l'Infant es presenta a aquests premis per primera vegada, amb molta il.lusió i amb ganes de donar-se més a conèixer. Si voleu votar al racó de l'Infant aquesta és la vostra oportunitat.
A la pàgina web de STIC.CAT, estan descrites les formes de votació i a més he preparat un power explicatori per a tots i totes el que vulgueu votar:

Explicació de la web: 




Procés de votació Premis Blocs Catalunya 2011

El procés de votació dels Premis Blocs Catalunya 2011 està obert a qualsevol persona que vulgui participar-hi, però per fer-ho caldrà registrar-se com a usuari a la web de STIC www.stic.cat> El registre és molt senzill i es pot fer amb un email i password o directament amb l’usuari personal de facebook o twitter. Aquells que es van registrar per inscriure el bloc poden utilitzar el mateix usuari, sense necessitat de registrar-se de nou.
Un cop registrat, s’accedeix al panell d’usuari STIC i des de aquí al taulell de votació del Premis Blocs 2011, on hi haurà les 12 categories temàtiques. Quan l’usuari selecciona una categoria, apareixen els blocs que hi participen, ordenats alfabèticament i per perfils (personal, professional i corporatiu).
L’usuari disposa d’un total de 12 vots per repartir a raó de 1 vot per categoria temàtica independentment de si es tracta d’un bloc personal, professional o corporatiu. Un cop votada una categoria, el vot quedarà enregistrat i no es podrà canviar.
El sistema informa en tot moment a l’usuari dels vots que encara no ha utilitzat, de les categories on ja ha votat i dels blocs pels quals ho ha fet.
El procés de votació no s’ha de completar en una mateixa sessió, sinó que es pot interrompre en qualsevol moment i reprendre’l posteriorment.
STIC agraeix als blocaires la seva participació i els desitja molta sort.
Power esplicatori del procés de votació:


Moltes gràcies per la vostra confiança....

11 de juliol 2011

Petxa-kutxeros

Petxa-kutxers i Petxa-Kutxeres, aquí vos deixe un collage amb fotos que em va fer la meva amiga i companya de fatigues Estrella Vilar, creadora del bloc Idees Magistrals.



També us deixo la presentació que va fer Juanfra Álvarez Herrero per les IX Jornades inNovadors 2012.


05 de juliol 2011

Petxa-Kutxes de les VII Jornades #Novadors 2011

El Cefire de Sagunt ha publicat al seu Slideshare CEFIRE de Sagunt alguns dels Petxa-Kutxa que es van presentar en les jornades de innovadors, us deixo alguns dels presentats

El Cefire abans de propossar-nos que ferem un PetxaKutxa, va deixar aquest per tal que sabéssim com es feien:


D'ells m'agradaria destacar el de Wiki del projecte educarte CEIP Mestre TArrazona de SAgunt, és una passada.




Us deixo alguns PetxaKutxas que estan a la pàgina del Cefire de Sagunt. 







A més dels que el Cefire ha penjat al seu Slideshare, he trobat altres que també van ser presentats. Donar-los un cop d'ull. Són molt bons.






QUÉ ÈS UN PETXAKUTXA??

Després d'estar parlant-vos en les entrades anteriors sobre les jornades de innovadors 2011 i sobre els PetxaKutxas, m'agradaria explicar-vos que són els petxaKutxas i d'on procedeixen.

Doncs bé, si entreu a la web Pecha-Kucha 20x20 trobareu la informació necessària. En aquesta web s'exposa les següents qüestions entre moltes altres, però m'agradaria destacar les següents, ja que expliquen que és aquest format i d'on va sorgir:

01. Què és PechaKucha 20x20?
PechaKucha 20x20 és un format de presentació senzilla en la qual mostra 20 imatges, cadascuna per 20 segons. Les imatges cap endavant de forma automàtica i es parla al llarg de les imatges.

02. Qui va inventar el format?
El format de presentació va ser ideat per Astrid Klein i Mark Dytham de Klein Dytham arquitectura. La primera nit PechaKucha es va celebrar a Tòquio a la seva galeria, saló, bar, club, Superdeluxe cuina creativa al febrer de 2003 Klein Dytham arquitectura encara organitzar i donar suport a la xarxa global de PechaKucha Nit i organitzar PechaKucha Nit Tòquio.

03. Per què inventar aquest format?
A causa que els arquitectes parlen massa! Donar un micròfon i algunes imatges d'un arquitecte - o les persones més creatives per al cas - i que duraran per sempre! Donar presentacions en PowerPoint a ningú i que tenen el mateix problema.

04. Què són les Nits PechaKucha?
Nits PechaKucha són reunions informals i divertit on les persones creatives es reuneixen i comparteixen les seves idees, obres, pensaments, fermalls de vacances - gairebé qualsevol cosa en realitat, en el format PechaKucha 20x20.

Aci teniu una imatge que explica ben bé que és un PetxaKutxa!!


La veritat que és molt fàcil de fer, encara que t'hagis de esprémer una mica el cap, però l'experiència val la pena.
Espero que us animeu ha eléboro un, i si ho feu podeu enviar-lo al racodelinfant0.6@gmail.com i el posaré en una secció de PetxaKutxas educatius.


JORNADES NOVADORS 2011

El passat cap de setmana (1 i 2 de juliol), es van celebrar a Sagunt les VIII Jornadesde Novadors 2011. El racó de l'Infant estava convidat per exposar el seu bloc en la sessió de Petxa Kutxes realitzada en divendres 1.


Com ja vaig comentar en l'entrada anterior sobre les jornades, eren uns dies moltintensos i amb moltes xerrades i exposicions de webs, blocs, recursos, novetats,innovacions, 2.0,... El matí va començar amb la conferència de Ramon Barlam "To vi  or no ti. Vet aquí la Qüestió ". La veritat que va ser una gran xerrada, ja que Ramonva comparar l'educació en les noves tecnologies i l'educació dels alumnes i les alumnes amb l'elaboració del vi. La veritat que va ser una gran experiència. ENS VA CONVIDAR A VI!QUIN GRAN VI!!


Després les sessions es van dividir en dos espais. Jo elegit l'espai de la casa de Cultura Capità Pallarés, allà vaig poder veure altres premiats com jo dels premis Edublogs Espiral 2011, és el cas de Pepe Hernàndez i Silvia González Goñi per Poesía eres tú, i si no m'equivoque Gregori Toribio per Nuestros Pueblos.

D'aquesta tanda de xerrades m'agradaria destacar la que va realitzar Vicent Ortiz per Com Sona l'ESO. La veritat que aquest projecte té un gran mèrit. Aquest projectetracta de reunir els alumnes i les alumnes de l'ESO que toquen algun instrument i als iles que es troben en el cor de l'institut per realitzar unes trobades musicalsA la pàgina Com sona l'ESO trobareu tota la informació sobre aquest projecte. La veritat que és meravellós.

A la tarda va arribar el torn d'altres xerrades com la de Dolors Insa, o millor coneguda com Sàlvia, la creadora del bloc Poesia Infantil i Juvenil. Dolors ens va donar unesgrans idees i recursosTambé vam poder gaudir d'Anna Gascón, Carles Monclús amb comunitats virtuals d'Aprenentatge (Un entre tants), i d'Anna Sorolla amb Aprenentatge per projectes; onens va ensenyar a elaborar rollets, un dolç boníssim.

Sobre les 18 hores de la vesprada va arribar el torn dels PetxaKutxes. La gent que havia participat havien elaborat un powerpoint per explicar el projecte que presentava. El Racó de l'Infant era una d'aquestes persones. Aquí us deixo el Powerpoint que haviapresentat.

La resta de participants que havien presentat els seus projectes al costat del meu són els següents:







Les presentacions varen ser espectaculars. Hi havien moltes emocions als PetxaKutxes i la gent estava gaudint molt. 
La meua valoració d'aquestes jornades és un 10, sobretot pel l'esforç que els organitadors han de fer per a que siguen possibles.

Jo ja estic esperant les IX Jornades Novadors 2012.
Ens vem!!!