Etiquetes

2.0 3 anys 4 anys 5 anys 8 de Març 9d'Octubre Abecedaris activitats aigua Albums Picasa Alimentaciò Altres Blogs Amics animals aniversaris aplicacions aquarel.la Auca aula Baldufa banner Benvinguts Biblioteca Bitacoras Blocaires blocs de catalunya Bombers caixa de llum calendaris Cançons cantants Cargols carnestoltes Carta cartells castanyada Castanyera Cefire Sagunt ceres Coeducació colaboracions col·laboracions Col·laboradors Col·laboratius compartir Conceptes Conciència Concursos Contes creacions Cubisme Cultura curset D'On Venim? Dani Miquel Decoració de l'aula descarregar Dia de la Mare Dia de la Pau Dia del llibre Dia del Pare Dia Mundial Autismes dibuixos dinosaures Discapacitats Dites diy Documental Dona Edublog Educació Educació Pública Educaciò Sexual Educaciò Valors Eines Digitals El Cos humà El Racó de l'Infant Els Castells English Enllaços Interés Enric Valor i Vives entrevistes escola d'estiu Escola Valenciana Espiral Edublogs Estacions any Estiu Experiències facebook festa Filosofia 3/18 Fils de colors Girafes graduats Guanyadors hàbits Halloween Hiperactivitat2.0 Hivern il·lustracions ilustracions Imatges Infantil i Primària Informàtica Inici de curs Inmigraciò insectes Jaume I Jclic jocs Jornades Lali Rondalla lapbook Lectoescriptura Les Falles Llengua i Tic Llibres Mandales Manualitat Matemàtiques Materials Mesos de l'any Mestre a casa Mestres Mestres Indignats mosca Música Nadal Nadales Nadons Natura Nespresso No a les retallades Normes d'aula Notícies NOU CURS Nova imatge Novadors números Oposicions OVNI P Panellets Participació Pasqua Patufet pedagogia de la llum PetxaKutxes Pinterest Piratas Pirates Plantes Plantilles Plàstica Poemes ponències Pop ART Portades Albums Premi Premis Presentacions primària Primavera Primer Cicle Primària Problemes Projecte Noria projectes Propostes Propostes 3 anys Propostes 4 anys Propostes 5 anys Protesta punt de llibre Quaderns activitats RAC1 racons radio Realitat 2.0 Receptes de Cuina recomanacions Recursos Recursos per a AL Recursos per a EE Recursos per a PT Recursos TIC Reis Mags Relaxació Religió Reproducció Revista Maestra Infantil rodolins Roses rutines Sant Jordi seasons Seguidors setmana Setmana Santa SIstema Solar Stic.cat Symbaloo Taller Tardor Targetes Nadal teatre Teatres de la Llum Técniques Plàstiques temps atmosféric TicS Titella Tomàs Gonzalez tradicions Un Racó de Manualitats Univers Vaga Valors Vella Quaresma Videos Visites Vocabulari votacions WebS Xarxes Xtec

30 de maig 2011

CARPETA ENRIC VALOR

La setmana passada varem realitzar a l'escola la setmana cultural dedicada a Enric Valor
Una de les activitats realitzades va ser una carpeta conmemorativa d'Enric Valor. En ella guardarem tot el que realitzem sobre aquest escriptor valencià.

Per a realitzar la carpeta necessiteu:
  • cartolines de colors.
  • taps de ampolles de llet i d'aigua.
  • pintura de colors.
  • pintura negra.
  • fotocopies ninots cartells de les trobades.
  • colors o rotuladors.
  • tissores.
  • pegament.
  • cera o rotulador negre.
Com fer aquesta carpeta?
La resposta a aquesta qüestió es molt fàcil.

   1.Retallar de la part llarga de la cartolina una tira de 2 cms, que després utilitzarem per a fer els fuelles dels costats.

   2.Dos o tres dies abans de marcar la cara d'Enric Valor estampar amb pintura de colors i els taps de les ampolles de llet o aigua marques per tota la cartolina. Quan realitzem aquesta tasca la cartolina que estiga sense doblar.

   3.Després d'un dia o dos en un dels costats marcar amb una plantilla la cara d'Enric Valor.




 
   4.Deixarem secar. I mentre es seca, pintarem el dibuixos que Mariscal a dibuixat per al cartell de les trobades d'aquest any. 


   5.Retallarem els dibuixos i els pegarem dins d'un núvol d'idees que vindrà del cap d'Enric Valor, com si foren  els pensaments dels personantges de les seues rondalles.
6.I ací el resultat final.
   
Espere que vos agrade i si esteu treballant Enric Valor aprofiteu que es molt fàcil de fer.



Nota: La plantilla de plàstic per marcar a Enric, esta realitzada a partir de la següent imatge.
El que s'ha fet, es ampliar-la i fotocopiar-la en un paper de tranparència i amb un cutter traure la part negra de la imatge, per a obtindre el resultat vist a la carpeta.

15 de maig 2011

4rt Premi!!


Quina alegria tinc ara mateix. El racó de l'Infant a rebut el 4rt premi del V premis edublogs!!
La veritat que no m'ho puc creure, és una gran satisfacció i una gran il·lusió!! 
Aquest mati quan ho he vist m'he estat enrecordant de quan vaig escriure la primera entrada al bloc, i de que ara mateix fa un any vaig intentar presentar-me a aquest concurs i em varen dir que el meu bloc era massa jovenet... supose qua El Racó de l'Infant ja ha madurat i mireu si ha madurat que ha estat el quart classificat d'aquests  premis Edublogs.
Moltes gràcies a tots i totes els seguidors i les seguidores del Racó. Sense vosaltres el Racó no seria possible. 
Vos dedique aquest premi a tots vosaltres.

14 de maig 2011

Dani Miquel i Antich

I parlant d'Enric Valor i de cançons, vos presente al cantacançons Dani Miquel i Antich. Dani és un cantant de musica infantil i compositor de músiques per a espectacles. 
A la seua pàgina web, podreu vore tots els espectacles que realitza, així com l'espectacles de "Els barrets de Valor" que està realitzant actualment. Visiteu la web: http://danimiquel.es/

I per als que esteu treballant Enric Valor visiteu també la secció Els barrets de Valor, allí podreu trobar videos, cançons sobre Valor, així com unes unitats didàctiques preparadades a partir del seu espectacle. La veritat que és meravellos.
Cliqueu a la imatge i vos portarà directament a la web de Els barrets de Valor.
Espere que vos siga de gran ajuda.

Cançó: Recordem a Enric Valor.

Aquest trimestre estem recordant a l'escola la figura de l'Escriptor Enric Valor. I buscant per la xarxa una cançó que expressara la vida d'aquest meravellos escriptor valencià.
Doncs he trobat, una canço que es titula, "Recordem a Enric Valor" del cantacançons Dani Miquel, que està realitzant uns espectacles sobre la vida d'Enric Valor i les seues Rondalles.
Ací teniu la canço completa, i la fitxa que faré servir jo amb els alumnes de 4 anys. També teniu la cançó per escoltar.






11 de maig 2011

UN PREMI DES DE TRENCACLOQUES!!

L'Ester del Bloc "Trencaclosques", m'ha fet arribar aquest premi tant especial: 

M'agrada saber que hi ha gent que li agrada el meu bloc, i dia rere dia molta gent com l'Ester m'ho esteu demostrant!!

Moltes Gràcies a l'Ester, per aquest premi.
I com no, a mi també m'agraden molts blocs que hi han per la xarxa, així que també m'agradaria fer-los arribar aquest premi tant meravellos. 
Aquesta menció soles li la puc donar a 10 blocs, així que aquestos son;

10 de maig 2011

Música per fer Relaxació.



Durant aquest curs he estat preparant un CD de música de relax que agrade al xiquets i xiquetes. He posat una serie de cançons quan relitzem relaxació a l'aula i les que més els agraden als meus i les meues alumnes les he gravades en un CD. les cançons provenen totes de Bandes Sonores de Pel·licules conegudes, ja que a mi m'agrada molt el cinema, i a més pense que son composicions molt bones per a aquesta classe d'activitat.

Com no podia ser d'un altra manera, vuic compartir amb tot i totes vosaltres aquest cd de música per a relaxació. He realitzat una caixa amb les cançons en mp3, vos la podeu descarregar quan vulgau i les vegades que vulgau. 
Espere que feu un bon us d'ella.

O.V.N.I.

Mireu que he trobat per el meu bagul dels records. Es tracta d'una manualitat que va realitzar la meua companya Ana Roda de l'escola Alcalde Fabregat de Benassal (Castelló), l'any passat. Ana va realitzar aquesta manualitat perquè estava treballant el Sistema Solar a la seua aula.

Es tracta d'un O.V.N.I.; i està realitzat amb:

  • Un CD.
  • Pintura de Relleu de colors i brillant.
  • Tap de suro
  • Escuradents
La manera de realitzar-lo es molt senzilla:
  • Pintar la part més brillant del CD amb la pintura de relleu; i deixar secar durant un dia.
  • Quan ja estiga seca la pintura pegar el tap de suro al forat del CD on estiga pintat.
  • Punxar l'escuradent per l'altre costat al tap.
  • Fer girar....


Mireu quin efecte fa...




COSIM AMB CARTOLINES


Es tracta d'un activitat de plàstica, relitzada amb xiquets i xiquetes de 5 anys; però pense que alumnes de 4 anys ja podrien realitzar-la. És tracta de cosir amb tires de cartolina de colors.
El grossor de les cartolines és al gust, segons si voleu més tires o menys.

La manera en la que s'ha realitzat la mostra de la imatge, es amb tires grosses d'uns dos o tres dits d'ample.
Per tal de realitzar-ho, s'enganxent les tires que puguen verticalment amb celo, per a que no es menegen, i el que han de fer els nostres alumnes es anar posant les tires horitzontals com si estigueren cosint; és a dir la tira primer passa per damunt de la tira vertical, i en la següent per baix. S'ha d'anar intercalant, per tal que quede com en la mostra.

Als xiquets i xiquetes el agrada bastant.


06 de maig 2011

ANY ENRIC VALOR!!



Aquest any se celebra l'any Enric Valor; i a l'escola on treballe, com en altres moltes escoles anem a treballar la figura d'Enric Valor.

Aquesta primera entrada la vaig a dedicar a tota l'informació que podem trobar per la web d'aquest meravellos escritor de les Rondalles Valencianes.

Pàgines Web sobre Enric Valor:



Al Bloc: El Bagul de les lletres, podreu trobar tot el projecte que estan portant a terme en el CEIP Don Blasco de Alagón, on estan treballant en profunditat la figura d'Enric Valor i les seues Rondalles.

Publicacions sobre Enric Valor.


Videos sobre Enric Valor:
Vídeo amb l' AUCA d' Enric Valor , amb motiu del 100 aniversari del seu naixement. També arreplega alguns fragments de vídeos i 
fotos.
llowfullscreen="true">

Video de Dani Miquel, un cantacançons, que esta recorrenguent les escoles valencianes amb el seu espectacle "Els Barrets de Valor"
En el següent video, podeu escolar la canço de Recordem a Enric Valor.

Videos Rondalles d'Enric Valor: 






Fins aci tot un recull d'informació i recursos sobre Enric Valor.

UN PASTIS D'ANIVERSARI

Volia presentar-vos el pastis d'aniversari que acompanya als meus i les meues alumnes el dia del seu aniversari.

Es tracta d'un pastis fet amb plastelina.
El que necessiteu:

  • plastelina de diferents colors
  • una caixa metàlica rodona.
  • barnis.
Estireu la plastelina per la caixa, donant-li el color que vulgau, la nostra es tota de xocolata i decoració amb nata, però "per a gustos colors"... 
I després a decorar-la....
Per últim pinteu-la amb barnis, per a que la plastelina no es seque.

05 de maig 2011

Manualitat: FEM UNA MOSCA

Revissant les meues fotografies he trobat una gran serie de activitats plàstiques que encara no he penjat al bloc. D'entre elles avui vuic destacar aquesta. Es tracta de fer una Mosca amb un tap de suro. Aquesta manualitat la varem realitzar l'any passat amb els alumnes de 4 anys, ja que estaven treballant el projecte de les formigues; aprofitaren per fer un altre insecte, i li va tocar a la mosca.


Per a la seua elaboració, necessiteu:

  • 2 Taps de suro (els de les botelles de vi) per mosca.
  • Pintura negra i blanca.
  • Un pinza
  • Full blanc per fer les ales.
  • Cinta adhesiva negra

La veritat que la manualitat és molt fàcil de realitzar, soles heu de pintar la pinza i els taps de suro de color negre. Recordeu pintar a un dels pols dels taps els ulls de la mosca.
Després el que heu de fer és, amb la cinta adhesiva negra unir la pinza amb els dos taps i per últim dibuixar unes ales i enganxar-les entre els dos taps. A què és facileta i divertida??

ENTREVISTA AL RACÓ DE L'INFANT

Avui han publicat una entrevista que m'han fet a un bloc d'una estudiant de segon de magisteri d'educació Infantil de la universitat Jaume I de Castelló.
L'entrevista la podeu vore al seu bloc, anomenat Aprenent... Ha realitzat aquest bloc per a una de les assignatures que cursa aquest any. L'assignatura en qüestió es L20-Noves Tecnologies Aplicades a l'educació. 
Belén, l'autora del bloc Aprenent, a anomenat l'entrevista com Aprofondim en el racó de l'Infant (si clique sobre el titol podre vore-la)
Li done l'enhorabona per el seu bloc, la seua creativitat, les ganes de treballar, i per l'entrevista que m'ha realitzat, enhorabona Belén.
Ha sigut tota una experiència.
I per concluir dir que és la meua germana.

04 de maig 2011

SOM FINALISTES!!

Després de molts dies i hores d'espera, per fí ha arribat la recompensa.


 Ara a esperar el resultat final.

Moltes gràcies a tots i totes per seguir al racó de l'Infant!!

03 de maig 2011

NOVA SECCIÓ AL RACÓ DE L'INFANT: materials per a AL i PT

Farà cosa d'uns dies, una antiga companya de la meva epoca de mestra a terres catalanes, la Maria Busquets, es va posar en contacte amb mi per oferir-me el material, recursos, webs, etc... que es poden fer servir a les aules de Audició i Llenguatge, Ed, Especial i de Psicología Terapéutica. La veritat que em va semblar una gran idea.

Aquesta secció la tindreu al vostre abast a la barra superior, on apareixerà com una nova pàgina del racó i amés publicaré els mails i materials que ella m'envie com una entrada nova. La Maria en va arribar aquest primer mail:

El primer recurs que t'envie es aquest JClic's, juga en línia.  Es tracta d'una web d'una logopeda de per aqui a les Terres de Valls. 

És un conjunt de JClics x a treballar les matemàtiques, llengua, habilitats i destreses i logopèdia, destinada a nens d'EI, nens amb necessitats educatives especials i nens nouvinguts.

La veritat que li he estat donant un cop d'ull i sembla una web molt interessant. Com diu Maria podeu trobar diferent JClic's per treballar allò que vulgau.


Dintre d'aquest web, trobareu diferents seccions, com Jclic per a Logopedes, Jclic d'accions, Discriminació de vocals, Jclic de Nombres, entre d'altres....

Espere que per a tots i totes aquells i aquelles que treballeu en aquest professió vos ajude en la vostra tasca educativa.

02 de maig 2011

NOU PICASA AMB CONTES

Estic fent una recopilació d'albums picasa sobre contes, poc a poc aniré penjant contes que trobe per la web o contes propis. 
Es tracta d'un picasa anomenat Els contes del Racó. Ací trobareu una gran varietat de contes, aquest picasa estarà solament dedicat als contes. Pense que així serà més fàcil trobar contes per a la gent que els busque.

Espere que el feu servir. Si clique a la imatge vos durà directament al Picasa, 


i si no a la barra lateral de la vostra dreta clique sobre la imatge de la secció dels Contes del Racó.
IBSN: Internet Blog Serial Number 111-234-567-8 Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.