Etiquetes

2.0 3 anys 4 anys 5 anys 8 de Març 9d'Octubre Abecedaris activitats aigua Albums Picasa Alimentaciò Altres Blogs Amics animals aniversaris aplicacions aquarel.la Auca aula Baldufa banner Benvinguts Biblioteca Bitacoras Blocaires blocs de catalunya Bombers caixa de llum calendaris Cançons cantants Cargols carnestoltes Carta cartells castanyada Castanyera Cefire Sagunt ceres Coeducació colaboracions col·laboracions Col·laboradors Col·laboratius compartir Conceptes Conciència Concursos Contes creacions Cubisme Cultura curset D'On Venim? Dani Miquel Decoració de l'aula descarregar Dia de la Mare Dia de la Pau Dia del llibre Dia del Pare Dia Mundial Autismes dibuixos dinosaures Discapacitats Dites diy Documental Dona Edublog Educació Educació Pública Educaciò Sexual Educaciò Valors Eines Digitals El Cos humà El Racó de l'Infant Els Castells English Enllaços Interés Enric Valor i Vives entrevistes escola d'estiu Escola Valenciana Espiral Edublogs Estacions any Estiu Experiències facebook festa Filosofia 3/18 Fils de colors Girafes graduats Guanyadors hàbits Halloween Hiperactivitat2.0 Hivern il·lustracions ilustracions Imatges Infantil i Primària Informàtica Inici de curs Inmigraciò insectes Jaume I Jclic jocs Jornades Lali Rondalla lapbook Lectoescriptura Les Falles Llengua i Tic Llibres Mandales Manualitat Matemàtiques Materials Mesos de l'any Mestre a casa Mestres Mestres Indignats mosca Música Nadal Nadales Nadons Natura Nespresso No a les retallades Normes d'aula Notícies NOU CURS Nova imatge Novadors números Oposicions OVNI P Panellets Participació Pasqua Patufet pedagogia de la llum PetxaKutxes Pinterest Piratas Pirates Plantes Plantilles Plàstica Poemes ponències Pop ART Portades Albums Premi Premis Presentacions primària Primavera Primer Cicle Primària Problemes Projecte Noria projectes Propostes Propostes 3 anys Propostes 4 anys Propostes 5 anys Protesta punt de llibre Quaderns activitats RAC1 racons radio Realitat 2.0 Receptes de Cuina recomanacions Recursos Recursos per a AL Recursos per a EE Recursos per a PT Recursos TIC Reis Mags Relaxació Religió Reproducció Revista Maestra Infantil rodolins Roses rutines Sant Jordi seasons Seguidors setmana Setmana Santa SIstema Solar Stic.cat Symbaloo Taller Tardor Targetes Nadal teatre Teatres de la Llum Técniques Plàstiques temps atmosféric TicS Titella Tomàs Gonzalez tradicions Un Racó de Manualitats Univers Vaga Valors Vella Quaresma Videos Visites Vocabulari votacions WebS Xarxes Xtec

25 de març 2012

LLIBRE VOCABULARI PRIMAVERA

Quina sorpresa, avui he obert el correu i tenia un mail de Ana Cañavate, ja feia temps que ningú m'envia un correu per compartir les seues creacions o idees.
Ana aquesta vegada ens sorpren en un vocabulari per a treballar la Primavera. Esta molt xulo!! Ana ets una meravella!! ;)

Ana ens deixa el següent missatge: 

HOLA!!! Sóc Ana!!
Donat que ja estem a la primavera, he preparat aquest vocabulari que de segur que a algú li ve molt bé!!!

FLORETES PER A LA PRIMAVERA

Carol Esquinas ens ha deixat a la pàgina del Facebook una preciosa i facilisima manualitat per a la primavera.

Aquesta setmana aprofitant l'arribada de la primavera hem fet unes simpàtiques floretes amb els infants. 

El material utilitzat és: 
  • motlles de paper de magdalenes, 
  • un pal de pinxo pintat amb retolador verd 
  • una mica de plastilina groga. 




Espero que us agradi! 

24 de març 2012

PREMIS BLOCS CATALUNYA 2012

Està obert el periode d'inscripció als Premis Blocs de Catalunya 2012. Com tots i totes les seguidores d'El Racó de l'Infant sabeu l'any passat aquest bloc va quedar finalista en aquest premis. Va ser tot un plaer quedar entre el finalistes. Aquest any El Racó es torna a presentar per tornar a probar sort, avore que ocorre aquest any, Espere tindre el mateix suport que l'any passat!! ;)

Per ara sols ens podem inscriure, aquesta modalitat de premis no té pàgina per deixar comentaris. Quan estiga obert el termini de votacions vos ho faré saber. Supose que serà d'aqui un mes o dos mesos. Aquesta es la meua inscripció.

Per inscriure el vostre bloc, teniu que entrar en http://www.stic.cat/premis-blocs-catalunya-2012/ i donar-vos d'alta en Stic.cat.

VINGA, ANIMEU-VOS!!


20 de març 2012

RECURSOS PER A PASQUA

L'altre dia l'Estrella Vilar d'Idees Magistrals va presentar una nova aplicació per enllaçar tota mena de recursos. Aquesta aplicació es diu SYMBALOO. Avui he vullgut realitzar un Symbaloo de recursos per a Pasqua. 

Aquesta aplicació accepta tota mena d'enllaços web, ja siguin url's, videos, slideshare,...

A aquesta aplicació trobareu tot el referit a les activitats que podem realitzar a l'aula sobre aquesta celebració, ja siguin manualitats, activitats per pintar, publicacions de diferents blocs sobre aquestes, etc.
Per poder vore el symbaloo, ho podeu fer menejant els cursos..



HA ARRIBAT LA PRIMAVERA!!

Avui ha arribat la primavera, però el temps no pareix que siga el que tots i totes esperavem. Supose que dintre d'uns dies farà exe solet d'aquests dies enrere!!

Per a celebrar la seua arribada vos deixe dues fitxes de poemetes.




NOU BLOC: EDUCACIÓ I LES TIC 2.0

En Joel Artigas, està realitzant un nou bloc que donará molt que parlar entre els seguidors de la xarxa 2.0 i sobretot de l'Educació i de les TIC. El bloc EDUCACIÓ I TIC 2.0


 El nou bloc com diu el propi autor,  és un espai creat amb la finalitat d'englobar i classificar blocs educatius.

Vos recomane, que passeu a visitar aquest bloc, la veritat que està molt be. Amés el Racó de l'Infant està en el TOP 10 de la llista de INFATIC!! Tot un honor i una alegria i il·lusió!!

També podem trobar un TOP 10 TIC-TAC

14 de març 2012

DRAC DE SANT JORDI AMB MITJONS

Ací vos deixe un nova creació de Carol Esquinas, un drac fet amb un mitjó verd, per a celebrar la Diada de Sant Jordi.

Hola! Mireu quin drac més fàcil i divertit per Sant Jordi. Només necessitem un mitjó verd, dos gomets vermells (ulls), cartolina vermella (esquena del drac) i per fer el foc podem grapar un retall de cartolina vermella i taronja a la zona de la boca.


ROSES PER A PRIMAVERA I PER SANT JORDI

Carol Esquinas, la nostra supercol·labora i gran creadora d'activitats plàstiques i sobretot amb capsuletes Nespresso, ens ha enviat una nova manualitat. Son unes divertides floretes realitzades amb capsules de Nespresso. 


Material: 

  • Pal de pinxo (el pintarem en rotolador verd)
  • Càpsules de Nespresso
  • Plastilina o paper pinotxo o seda de colors.
Com diu Carol, es una manualitat molt fàcil i primaveral!! I IDEAL PER CELEBRAR SANT JORDI!!

Moltes gràcies Carol per compartir amb nosaltres les teues creaccions.

11 de març 2012

LLIBRE: LA FALLA QUE NO FALLA

Escoltant el soroll dels petards al carrer i sentir ja eixe olor a festa m'ha vingut a la memória un llibre que vais comprar ara fara cosa d'un any. LA FALLA QUE NO FALLA de Jordi García Vilar i Enrique Noguera Peribañez. He tingut el gust de conèixer a questos dos grans professionals de l'educació, i he de dir que el seu llibre es un magnífic llibre per a tos i totes els i les que ens agrada treballar per projectes. Aquest llibre conta com preparar un projecte al voltant de la construcció d'una falla. Vos el recomane.

Experiències didàctiques: Projectes de treball
Este llibre és el fruit d’un procés de diàleg entre dos mestres. Dues persones ben bé molt diferents i en un moment professional molt distint, que varen descobrir per itineraris vitals i professionals diversos, el potencial educatiu de les falles en totes les etapes educatives en les quals han treballat.Al llarg dels anys, cadascú pel seu costat, han fet falles amb els equips de professorat dels centres on han treballat. Han disenyat projectes educatius al voltant d’elles, experimentant la metodologia de “PROJECTES DE TREBALL”. Metodologia que han aplicat no soles per treballar les falles. Així, el que es relata en este llibre, es convertix en un exemple d’esta metodologia que pot aplicar-se per treballar qualsevol altre tema.És un exercici de reflexió i diàleg sobre la pròpia pràctica educativa. Fa palés el potencial d’una manera de plantejar-se el treball a l’escola integrant els corrents pedagògics renovadors de l’últim segle. Un discurs optimista sobre allò que es pot fer  per tal d’enriquir i millorar la pràctica educativa en qualsevol etapa.



Aci teniu un aperitiu del llibre:








08 de març 2012

JORNADA MARCTIC I ENSENYAMENT


Com sabeu, el passat dissabte 3 de Març varem participar en la Jornada MarcTIC i Ensenyament que va organitzar Escola Valenciana. Estrella Vilar i jo varem acudir per presentar el "Racó de ses nostres idees 2.0". La veritat és que va ser molt emocionant perquè vam conèixer molts companys/es amb les mateixes inquietuds que nosaltres. Laura Borràs ens va deixar a tots i totes bocabadats i bocabadades amb la seua conferéncia: Com les TIC milloren la qualitat de l'ensenyament.

La veritat que els nervis estaven a flor de pell perquè voliem que tot ens anara bé (l'última vegada varem tindre problemes tècnics i no varem poder mostrar la presentació) i teníem algunes sorpreses  preparades que no sabíem si agradarien.

Per un costat, vam elaborar un vídeo cassolà utilitzant la tècnica stop motion. Amb ell volíem mostrar d'una manera senzilla com ens vam conèixer i com vam arribar a crear el racó. Per a fer-lo, vaig va cosir unes ninetes de feltre, Mestres Hiperactives, molt guapetes, que podeu trbar al meu petit bloc Fils de Colors. Cada una representava a una de nosaltres. La resta d'elements els vam imprimir i retallar. Vam començar a moure-ho tot i fer fotos i aquest va ser el procés:


I per un altre costat, Laura Cuenca va sorprendre amb un missatge en "directe" donant pas al vídeo i a la nostra presentació:

Finalment, us deixem "La nostra història" i la presentació que vam utilitzar per si voleu conèixer-nos un poc més.



PAPALLONES DE COLORS

La Carol Esquinas ens ha tornat a deixar una meravellosa manualitat per a l'entrada de la primavera:

"Papallones. 
Material: 
2 Cartolines amb forma de papallona (es retallen i s'enganxen amb una mica de cola al centre). 
Després es decoren amb gomets. El cos de la papallona és una cullera de llet en pols. 
Els ulls gomets blancs i la boca mig gomet rodó vermell."


07 de març 2012

PROJECTE: ELS PIRATES

Ja feia temps que no feia una entrada al bloc. Aquesta entrada serà important, vos deixe el projecte realitzat amb els meus alumnes sobre els PIRATES. Com sabeu durant aquest curs estic treballant a un aula de llenga castellana per aixó voreu el projecte en castellà. Però promet traduïr-lo i passar-lo al català.
Espere que vos agrade!!




TITELLA: DRAC XINÉS

A l'aula hem realitzat un Drac xinés la mar de xulo!!


Per a confeccionar-lo necessiteu:

  • Got de paper de color (nosaltres el varem fer en una fot de plàstic i error la pintura bota i després li posarem cinta adhesiva de color)
  • Paper de seda de color
  • Cara del drac.
  • Canyetes



S'ha de fer un forat al got i passar la canyeta per a que faja de pal de la titella.

CONTE: EL PIRATA ALPARGATA

Per a treballar el projecte dels pirates m'he ajudat d'aquest conte, molt divertit, que es diu EL PIRATA ALPARGATA.


Vaig trobar a la xarxa aquest conte amb imatges per tal de contarlo i el vaig confeccionar per a que els meus alumnes el treballaren a classe.
Vos deixe tots els materials.













IBSN: Internet Blog Serial Number 111-234-567-8 Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.