Etiquetes

2.0 3 anys 4 anys 5 anys 8 de Març 9d'Octubre Abecedaris activitats aigua Albums Picasa Alimentaciò Altres Blogs Amics animals aniversaris aplicacions aquarel.la Auca aula Baldufa banner Benvinguts Biblioteca Bitacoras Blocaires blocs de catalunya Bombers caixa de llum calendaris Cançons cantants Cargols carnestoltes Carta cartells castanyada Castanyera Cefire Sagunt ceres Coeducació colaboracions col·laboracions Col·laboradors Col·laboratius compartir Conceptes Conciència Concursos Contes creacions Cubisme Cultura curset D'On Venim? Dani Miquel Decoració de l'aula descarregar Dia de la Mare Dia de la Pau Dia del llibre Dia del Pare Dia Mundial Autismes dibuixos dinosaures Discapacitats Dites diy Documental Dona Edublog Educació Educació Pública Educaciò Sexual Educaciò Valors Eines Digitals El Cos humà El Racó de l'Infant Els Castells English Enllaços Interés Enric Valor i Vives entrevistes escola d'estiu Escola Valenciana Espiral Edublogs Estacions any Estiu Experiències facebook festa Filosofia 3/18 Fils de colors Girafes graduats Guanyadors hàbits Halloween Hiperactivitat2.0 Hivern il·lustracions ilustracions Imatges Infantil i Primària Informàtica Inici de curs Inmigraciò insectes Jaume I Jclic jocs Jornades Lali Rondalla lapbook Lectoescriptura Les Falles Llengua i Tic Llibres Mandales Manualitat Matemàtiques Materials Mesos de l'any Mestre a casa Mestres Mestres Indignats mosca Música Nadal Nadales Nadons Natura Nespresso No a les retallades Normes d'aula Notícies NOU CURS Nova imatge Novadors números Oposicions OVNI P Panellets Participació Pasqua Patufet pedagogia de la llum PetxaKutxes Pinterest Piratas Pirates Plantes Plantilles Plàstica Poemes ponències Pop ART Portades Albums Premi Premis Presentacions primària Primavera Primer Cicle Primària Problemes Projecte Noria projectes Propostes Propostes 3 anys Propostes 4 anys Propostes 5 anys Protesta punt de llibre Quaderns activitats RAC1 racons radio Realitat 2.0 Receptes de Cuina recomanacions Recursos Recursos per a AL Recursos per a EE Recursos per a PT Recursos TIC Reis Mags Relaxació Religió Reproducció Revista Maestra Infantil rodolins Roses rutines Sant Jordi seasons Seguidors setmana Setmana Santa SIstema Solar Stic.cat Symbaloo Taller Tardor Targetes Nadal teatre Teatres de la Llum Técniques Plàstiques temps atmosféric TicS Titella Tomàs Gonzalez tradicions Un Racó de Manualitats Univers Vaga Valors Vella Quaresma Videos Visites Vocabulari votacions WebS Xarxes Xtec

27 de novembre 2012

DECORACIÓ: LES ESTACIONS DE L'ANY

Una seguidora d'El Racó de l'Infant, Susi Calvo, ens ha enviat al perfil de Facebook, aquesta decoració per a l'aula sobre les estacions de l'any:

Bon dia!!! Fa poc que vaig descobrir aquesta pàgina i he de dir que m'agrada molt, molt bones idees, molt bones aportacions, molta documentació interessant,... Enhorabona. He pensat en posar el meu petit gra de sorra, si trobeu que es interessant el que us passo: La decoració que hem fet aquest any a la porta de la USEE de la meva escola. Hem pensat en representar les diferents estacions de l'any utilitzant diferents materials que tenim a l'abast, o reciclats. 

Per la tardor: les mateixes fulles dels arbres 

Per l'hivern: botons 

Per la primavera: càpsules de cafè de la nespresso xafades 

Per l'estiu: retalls de teles que teniem per l'escola. 

Els arbres són branques que hem trobat pel pati. Espero que us agradi!!

A mi m'ha encantat i a vosaltres!!
Moltes Gracies Susi per la teua aportació

26 de novembre 2012

RECULL PINTEREST COL.LECTIU

Com ja sabreu farà cosa d'uns dies varem publicar al Racó de l'Infant uns formularis per a que deixareu les vostres aportacions sobre el Nadal.
Doncs bé, aquest recull l'estem fent amb la xarxa Pinterest, entre alguns blocaires.
Trobareu aquest pinterest clicant les imatges:
   
   
I finalment, aquesta que és un regalet:

Recordeu que si vos agrada la iniciativa, i voleu participar, teniu que omplir els formularis, clicant aqui.
Moltes gràcies, Us esperem!!


21 de novembre 2012

PUNTILLISME II

Experimentant amb els puntets i anant realitzant dibuixos lliures. Els xiquets i xiquetes de 5 anys han realitzat un dibuix puntillista amb mandales. 

Aquest dibuix l'han realitzat per tal de comparar un matei dibuix com queda amb punts grossos i un altre amb punts fins.
L'activitat es realitza en dues sessions. Partirem la classe per la meitat i uns faran punts amb rotulador i altres amb pintura. La següent sessió es farà del revés.
Ací teniu una presentació dels resultats:





PUNTILLISME I

Amb els alumnes de 5 anys infantil durant este curs, anem a treballar algunes técniques plàstiques. 
La primera que hem treballat ha sigut el puntillisme.
Per tal d'introduir el puntillisme i per a que els alumnes conegueren una mica com és aquest moviment artístic vaig preparar un powerpoint, amb imatges de quadres puntillistes.

Treballem el puntillisme de dues maneres:


  • Punts grossos: ho fem amb pintura i bastonets de les orelles:



  • Punts fins: amb rotuladors:

PLÀSTICA: ESTAMPEM FULLES DE COLORS

Ja fa temps que volia penjar una serie d'entrades de les activitats plàstiques que estem realitzant a l'aula.
Aquesta es una estampació amb fulles de la tardor pintades amb els colors de la tardor.

 Necessitem:

  • Fulles de diferents arbres
  • Témperes dels colors de la Tardor.
  • Paper continuo.


14 de novembre 2012

06 de novembre 2012

RECULL MATERIALS DE NADAL

Una gran fan i seguidora d'aquest bloc, Núria Laspeñas, m'ha oferit fer un recull de material Nadalenc. 


Hola Bones!! que tal???
Ja se que falta bastant encara... però estava rumiant que estaria bé que fèssim un recull de treballs (poemes, postals, manualitats) de cara a nadal. Que et semblaria que ens fèssis difusió??
El que vam fer de Sant Jordi va ser genial!!!
A veure que et sembla la idea i ja em diràs!
Muack

Doncs bé, la idea em pareix genial, així que amb el model de formulari que m'ha enviat la Núria he fet 4 models de formulari per a que pugau penjar els recursos que tingau sobre el Nadal.
Els recursos estàn dividits amb els següents formularis, Poemes, Manualitats, Cançons, Postals i Tapes d'album.

Formulari Recull Poemes Nadal:


Formulari Recull Manualitats Nadal:


Formulari Recull Cançons Nadal:


Formulari Recull Postals i Tapes d'album Nadal:

Projecte emprenedor de materials creatius per l'educació

La Mar Cots Sastre s'ha posat en contacte amb El Racó de l'Infant per tal de difondre el projecte que està portant a terme:

Hola

Us volem presentar un projecte que creiem que pot ser d'interès per vosaltres, i per compartir entre la vostra comunitat.

El projecte neix de dues passions: el món de la infantesa i el món dels productes industrials, la innovació i el reciclatge. Reunint-les totes dues i amb la col·laboració de professionals d’aquestes àrees neix Milanta, materials per a la creativitat, que pretén oferir estructures, elements i materials per al joc, la investigació i la creació dels infants.

 Després de nou mesos treballant-hi, engeguem la primera fase del projecte, amb una campanya de micromecenatge que ens ha de permetre iniciar la producció pròpia. Amb tota la il·lusió i els esforços posats en aquesta nova iniciativa, et demano una estona i et convido a llegir el projecte, esperant que et pugui interessar.
http://goteo.org/project/milanta?lang=ca

I si t'ha interessat el projecte i ens vols ajudar col·laborant fent una aportació al projecte estarem encantats. També ens pots ajudar fent difusió del projecte (especialment necessària en aquesta fase del projecte), fent-ho arribar a amics i amigues i, especialment, pares, mares, tiets, tietes, padrins, padrines, àvis, avis, germans, germanes, educadors, educadores, ....

Ben aviat tindrem activa la web que en aquest moment estem construint (www.milanta.net) i també ens pots seguir al nostre espai a Facebook.

Una abraçada i moltes gràcies!

IBSN: Internet Blog Serial Number 111-234-567-8 Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.