La mona de pasqüa.
Ingredients(per a 6 mones individuals)
1/4 de litre d'aigua,
1/4 de litre d'oli,
1/4 de quilo de sucre,
6 ous,
50 grams de llevadura,
3/4 de quilo de farina.
Mans a l'obra es calfa l'aigua fins que bulla. S'afeguis l'oli i a continuació el sucre i es remou fins que es desfà. Es baten els ous i s'afigen a la mescla antes que esta es gele. es desfà la mitat de la llevadura amb un poc d'aigua tèbia i també s'afig. tot junt es posa en un bol i es va afegint la farina. L'altra mitat de la llevadura es desfà entre les mans i s'afig a la farina. es treballa la massa fins a tindre una mescla homogènia i agradable al tacte, encara que consistent. es tapa amb una drap i es dixa en un espai calent aproximadament d'una hora i mitja a 2 hores, sense que es gele. Amb oli entre les mans s'estén la massa sobre hòsties, es fa un buit en el centre i es col•loca un ou dur amb la corfa ben rentada i es deixa que continue fermentant durant aproximadament 1 hora. A continuació s'introduïxen en el forn a temperatura mitjana (uns 180º) i es dixa que es dauren durant uns 15 minuts. * Conve no posarles molt juntes, perque a l'enfornar, creixen un poquet. * L'aroma ens dirà quan estan fetes.
A l'escola hem fet mones, i este és el resultat!
Donem forma:
Donem forma:
Pintem amb un ou i decorem, amb sucre, anisets i fruita confitada
Posem un ploma, i cap al forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada